Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı, kişinin estetik beklentileri ve gereksinimlerinin tespit edilmesi, bunların sağlıklı ve öngörülebilir bir şekilde uygulanması ve tedavi sonucunda estetik bir gülüşün elde edilmesidir. Herkesin estetik beklentisi farklı olacağı için, yapılan işlemler de kişiye özgü olacaktır. Gülüş tasarımı bir veya iki dişe müdahale edilerek yapılabileceği gibi daha fazla dişe işlem yapılarak da tamamlanabilir. 

Tasarım yaparken;

  • Diş ve diş eti sağlığını kazandırmak (gerekli dolgu ve kanal tedavilerinin yapılması ve diş taşlarını temizlenmesi )
  • Pembe estetiğin sağlanması
  • Şiddetli çapraşıklık durumlarında dişlerin fazla prepare edilmemesi için ortodontik tedavilerden destek almak
  • Diş eksikliklerinin gerekli durumlarda implantlar ile rehabilite edilmesi
  • Bleaching ( beyazlatma işlemleri)
  • Bruksizm (diş sıkma) gibi alışkanlıklar varsa önceden tespit etmek, gerekli önlemleri almak, ayrıca tedavi sonunda da gerekli tamamlayıcı ve koruyucu işlemleri yapmak

Porselen lamineler, emax kaplamalar, zirkonyum kaplamalar, kompozit lamineler ve bonding işlemleri ile gülüş tasarımı tamamlanmaktadır.

Lamine nedir? Kimlere yapılabilir?

Lamineler dişlerin ön yüzeyine uyguladığımız incecik porselenlerdir. Yaprak porselen olarak da bilinir. 

Dişlerin formundan, renginden, boyutlarından, aralarındaki boşluklardan (diastema), renklenmiş dolgulardan, hafif çapraşıklığından memnun olmayan kişilerde uygulanabilir.

 
Lamineyi kimlere yapamayız?

Çeneler arası ilişki bozukluklukları, dişlerin kapanış bozuklukları, şiddetli diş çapraşıklığı, diş sıkma (bruksizm) alışkanlığının olması durumlarında lamine tedavisi yapmak doğru değildir. Mevcut durum düzeltildikten sonra lamine tedavisi uygulanabilir. 

Lamine kırılır mı?

Gelişen dijital teknoloji ve materyaller ile incecik restorasyonları kolayca üretebiliyoruz. Bu materyaller estetik olmalarının yanında oldukça da güçlü ve dirençli bir yapıya sahipler. Bu nedenle kolay kırılabilir materyaller değildir. 

Lamineyi nasıl yapıyoruz?

Öncelikle ağız içi ve yüz fotoğraflarını alıyoruz. Detaylı bir muayene ile mevcut durumu kontrol edip, bize başvuranların istediklerini dikkatli bir şekilde dinliyoruz. Ağız içinden ölçüler ve dijital taramalar alarak, tedavi sonunda nasıl görüneceğini gösteren modeller hazırlıyoruz. Bu modelleri dişlere hiçbir şey yapmadan ağızda gösteriyoruz. Üzerinde konuşup karar verdikten sonra işlemlere başlıyoruz. 

Dişleri lamineler için hazırlarken minimum diş dokusu kaldırmayı hatta mümkünse hiç aşındırma yapmamayı hedefliyoruz. Ölçüler alındıktan sonra, geçici dişler ile hastamızı uğurluyoruz. 2-3 prova ile işlemi tamamlıyoruz. Herşey tamamlandıktan sonra lamineleri dişlere yapıştırıyoruz. 

 
Lamine tek başına yapmak her zaman estetik ve doğru bir tedavi sağlar mı?

Estetik bir tedavi yaparken, önceliğimiz ağız içindeki uyumsuzlukların düzeltilmesi ve sağlığın kazandırılmasıdır. 

Örneğin dişlerin çok aşınmış olduğu durumlarda, bunun sebebinin teşhis edilip, problem çözüldükten ve gerekli önlemler alındıktan sonra lamine tedavisine geçmemiz gerekir. Veya şiddetli çapraşıklık, dişler arasındaki seviye farklılığı ve dişler arasındaki boşluğun fazla olması durumunda daha estetik ve fonksiyonel bir tedavi için mutlaka ortodontik tedavi ile desteklememiz gerekir.

Lamine yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmek gerekiyor?

Günlük diş bakım rutinini yerine getirmek, 2 kez fırçalamak ve mutlaka akşamları diş ipi kullanımını öneriyoruz. Bunların haricinde 6 ayda bir diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemenizi istiyoruz. 

Çok sert şeyleri ısırmak, kabuklu yemişleri kırmak, tırnak yeme alışkanlığı laminelere zarar verir. Aynı şekilde diş sıkma gıcırdatma alışkanlıkları da doğal dişlere olduğu gibi laminelere de zararlıdır. Gerekli önlemlerin alınması gerekir. Kısaca doğal dişlerimizi nelerden koruyorsak lamineleri de onlardan korumak gerekiyor. 

 
Adres

Eskişehir Yolu 12. Km Mustafa Kemal Mahallesi Via Green Plaza A Blok No:19 Çankaya Ankara

İletişim
+90 533 488 19 08

info@burcutoksoy.com